јули 3, 2022

Главни вести

На денешен ден е роден Јордан Силјанов Пиперковски наречен Јордан Пиперката

Јордан Силјанов Пиперковски наречен Јордан Пиперката (Козица, 23 јуни 1870 — Цер, 10 август 1903) — македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член…

Сега во МПЦ-ОА мора да бидат мудри да не се согласат на уцени и на какви било услови во однос на името, јурисдикцијата или Томос – порачува Ињац

Српскиот верски аналитичар Жељко Ињац во разговор за „Локално“ смета дека Вселенската патријаршија секако ќе…