септември 26, 2023

Binance – платформа за размена на крипто

Binance – платформа за размена на крипто

Платформата за размена Binance накратко лансираше ново емоџи на Твитер, за кое многумина рекоа дека личи на свастика на нацистичка Германија.

Јавната перцепција не беше помогната од фактот дека новиот симбол за хаштаговите на Binance на платформата очигледно беше објавен на роденденот на извесен Адолф Хитлер.

„Па тоа очигледно беше навистина срамно“, твитна подоцна Binance. „Не сме сигурни како емотикото помина низ неколку слоеви на преглед без никој да забележи, но веднаш го означивме проблемот, го укинавме и новиот дизајн на емотиконите се прикажува додека зборуваме“.

Односи со јавноста 101: Дури и кога мислите дека сте Рајх, веројатно грешите…