декември 5, 2023

Кичевчанецот

На денешен ден е роден Јордан Силјанов Пиперковски наречен Јордан Пиперката

Јордан Силјанов Пиперковски наречен Јордан Пиперката (Козица, 23 јуни 1870 — Цер, 10 август 1903) — македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член…