септември 27, 2023

Џамбаски со Фашистички поздрав, Европа згрозена

Европскиот парламент најавува санкции против бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски, кој беше снимен како мавта со фашистички поздрав во салата на парламентот во средата вечерта.


Европратениците беа шокирани од постапката на Џамбаски и реагираа со бес на неговиот гест додека одеше по скалите. Претседателот на ЕПП, Манфред Вебер, рече дека употребата на „поздравот на Хитлер“ е „спротивно од она за што се залага Европскиот парламент“. „Групата на ЕПП го осудува со најтешки можни зборови“, напиша Вебер на Твитер