декември 5, 2023

ЌЕ НЕ ГОНИ КРИВИЧНО АКО СМЕ ПРОТИВ ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА!

Откако дел од медиумите пренесоа изјава на премиерот Димитар Ковачевски во која се вели дека службите ќе проверуваат кој работел против договор со Бугарија со свој коментар на фб се јави професорот Игор Јанев.

Igor Janev · 27 мин. ·
ТАЧЕ КЕ НЕ ГОНИ КРИВИЧНО АКО СМЕ ПРОТИВ ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА! Според мене, Договорот со Бугарија треба еднострано да се РАСКИНЕ, како што Димитров му направи на Тито 1949 со Бугарскиот договор (ФНРЈ-Н.Р. Бугарија, склучен 1947). Но Таче вели дека ке не уапси!

Коментарот на Јанев доаѓа откако медиумите пренесоа изјава на премиерот Димитар Ковачевски во која се вели дека службите ќе проверуваат кој работел против договор со Бугарија.

https://www.facebook.com/groups/246110002081445/user/100009768281014/?cft[0]=AZVhO2FephIQqMu878naZrXUernZhCz49EN8xp7iDpUJqbbXYYhJAdClG9NmOYDQtzIl9Cf5_s2rKp4dgUOOyJhYM5ONPWX6KEAwiLcFLngbEMDS-davToM4V2n4ZhwXYac&tn=%3C%3C%2CP-R
https://www.facebook.com/groups/246110002081445/user/100009768281014/?__cft__[0]=AZVhO2FephIQqMu878naZrXUernZhCz49EN8xp7iDpUJqbbXYYhJAdClG9NmOYDQtzIl9Cf5_s2rKp4dgUOOyJhYM5ONPWX6KEAwiLcFLngbEMDS-davToM4V2n4ZhwXYac&__tn__=%3C%3C%2CP-R