декември 5, 2023

Урнебесно.Русинка се заблагодарува за санкциите

Видеото на Русинката Наташа која им се заблагодарува на Американците и Западот за санкциите и за повлекувањето од Русија на брендовите како Кока Кола, Мекдоналдс и други брендови стана вирално. Таа вели дека тоа е добро за здравјето. Видеото може да го видите подоле.

Сите овие брендови се приклучуваат кон санкциите за Русија поради специјалната воена операција во Украина.

Исто и познатиот бренд кој произведува чоколадо, Марс престанува да инвестира во бизнисот во Русија и престанува да увезува или извезува производи. Претходно Мекдоналдс објави дека привремено ја прекинува рабптата во 850 ресторани за брза храна во Русија.

Заминувањето на Мекдоналдс од Русија го искоментира и Медведев, тој рече дека можат и самите да прават плескавици.

Видео: