мај 29, 2023

Украина да биде неутрална за мир, вели американска конгресменка

Американската конгресменка смета дека Украина треба да биде неутрална за да се постигне мир. Таа од Хаваи им порача на најповикуваните лидери Путин, Зеленски и Бајден дека време е да се тргне гео-политиката настрана и на Украина да ѝ се даде мир така што ќе биде договорено таа да биде воено неутрална земја. Ни со НАТО, ни со Русите, вели конгресменката. Она си мисли дека Бајден не го знае тоа и дека баш тоа го посакува.

https://off.net.mk/video/razno/aloha-za-https://off.net.mk/video/razno/aloha-za-ukrainaukrainahttps://off.net.mk/video/razno/aloha-za-ukraina