септември 27, 2023

Србија не влегува во НАТО, ќе остане неутрална, вели Вучиќ

„Некој вели: „Никогаш не кажувај никогаш, можеби некогаш ќе влеземе во НАТО.“ Но јас велам: не треба да влеземе во НАТО. Мислам дека Србија треба да остане воено неутрална, да ја заштити својата воена неутралност и да ја развие својата армија“, рече српскиот претседател.
Србија ќе остане воено неутрална држава и нема да влезе во НАТО, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ, кој се кандидира за втор мандат, на изборниот митинг на Српската напредна партија во недела во Бачка Паланка