мај 29, 2023

Си-Ен-Ен сторија: Претседателот Пендаровски ја однесе на училиште малата Ембла која беше малтретирана затоа што е со Даунов синдром

Си-Ен-Ен: 11-годишно девојче, по име Ембла Адеми, со Даунов синдром било малтретирано на училиште а претседателот на нејзината земја ја испратил на училиште.
.
Прочитајте ја целата статија на CNN тука: https://conta.cc/3BgIhM2https://edition.cnn.com/2022/02/11/europe/north-macedonia-bullied-girl-president-intl-scli?fbclid=IwAR2acTyxS4-CjztSlIPe0gs4na2US2v1ub-ip8QdHLiAm9Mz0laM8YzPtLU