декември 2, 2023

Ситуацијата во Украина утрово. Колку територија зазеле Русите и каде се водат борби

Мапа со означени територии што веќе ги зазеле Русите до утрово објави бугарска независна група која се бави со воени конфликти. Сепак мапата мора да се земе со резерва заради спротивставените тврдења и заради тековните движења на терен и промените што се случуваат. Русите нападна од неколку страни на Украина истовремено. Заземените територии се со црвена боја. osvoi-rusija-foto https://twitter.com/remilitari?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496908030545383429%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mkd.mk%2Fsvet%2Fvesti%2Fkolkav-del-od-ukrainskata-teritorija-dosega-osvoi-rusija-foto