декември 5, 2023

Само 5,2 отсто од Европејците сакаат Македонија во ЕУ?Слободен печат

Анкета спроведена со граѓани во Германија, Франција, Шпанија и Италија наведува дека жителите од овие земји, не се многу расположени за ново проширување со државите кандидатки за ЕУ меѓу кои е и Македонија.