септември 27, 2023

САД: Санкциите за Русија не се трајни?

Санкциите воведени од САД против Русија поради настаните во Украина не се предвидуваат како трајни, изјави за новинарите висок функционер на Стејт департментот.
„Кога ќе го видиме крајот на руската агресија врз Украина и повторното воспоставување на нејзиниот територијален интегритет, се надеваме дека ќе можеме да видиме крај на примената на тие мерки“, рече тој.

Tekstot e prezemen od Infomaks