декември 5, 2023

Рускиот конвој е долг 65 километри, погледнете ги најновите слики

Сепак рускиот воен конвој кој се движи кон Киев е 65 километри или 40 милји а не 27 километри како што пренесуваа медиумите вчера. Најновите сателистски снимки се направени вчера од американска приватна компанија Махр.Н, јави Ројтерс.