декември 2, 2023

Руската Дума го усвои предлогот за итно признавање на Доњецк и Луганск

Државната дума на Русија денеска усвои предлог-резолуција за признавање на самопрогласените Доњецк и Луганск.

Пратениците сметаат дека признавањето на овие региони ќе создаде основа за обезбедување безбедносни гаранции и заштита на жителите на тие републики од надворешни закани, како и за зајакнување на меѓународниот мир и регионалната стабилност.