септември 27, 2023

Русите откажани / 2022 година

„Зошто не паѓате мртви, проклети московјани?!“

Ова е новата реалност на која Русите се навикнуваат во Европа. Агресијата е толку интензивна Русите можат да бидат вербално малтретирани или дури физички нападнати затоа што зборуваат руски. Овој масовен бран на русофобија е она со што се справуваа Русите на Запад во последните два месеци. И нема исклучоци: секој, од дете од основно училиште до работник во амбасада, може да стане цел. Како резултат на тоа, на руските камионџии им се исечени гумите, руските студенти забележуваат дека оценките им се намалуваат без причина, а луѓето губат работа. Како изгледа новата реалност за Русите во странство – погледнете ја премиерата на Русите откажани.