декември 5, 2023

Петков за BBC зборува за Бугари во Македонија а го премолчува прашањето на водителот за права на Македонците во Бугарија

Петков во интервју за BBC кажува дека Бугарите во Македонија ќе добијат исти права како и и другите малцинства и сите граѓани на Македонија. Водителот му вели дека и Македонците во Бугарија немаат никакви права и дека затоа има пресуди на судот во Стразбур а нема за предмети за Бугарите во Македонија. Петков на тоа не одговори.

Видеото го објави обедината македонска дијаспора на нејзината фб страница