септември 27, 2023

Пакистанската војска ставена на висока готовност

Индија vs Пакистан

Пакистанската војска е ставена во состојба на висока готовност откако индискиот министер за одбрана Рајнат Синг се закани дека ќе ја премине линијата на контрола (LOC) поради тековните напади на отпорот на Кашмир врз окупаторските сили во Џаму и Барамула. Досега се убиени 15 индиски војници.