декември 5, 2023

Објавена снимка од украински војници кои масовно се предаваат

На социјалните мрежи се појави видео од предавање на украински војници во близина на Киев.

Во видеото за кое не е потврдена автентичноста, се гледа голем број воени лица кои, како што се тврди, се украински војници во близина на Киев кои одлучиле да се предадат.