јуни 10, 2023

На денешен ден починал Дончо Штипјанчето

На денешен ден починал Македонскиот револуционер Дончо Штипјанчето, кој е синоним на револуционерната тврдокорност и храброст ГРАДСКИ ХОР ШТИП 2019 му оддаваат почит со интерпретирање на песната опеана за него ,,Ми товари кaлеш Дончо,, Еве линк до песната споделен од Штипска Идила

https://fb.watch/cqZqLLPaAB/