декември 5, 2023

Најопасниот снајперист, Канаѓанецот Вали, загинал во Мариупол 20 минути откако стигнал

Канадскиот снајперист, кој важи за најсмртонисниот на светот, загинал за време на борбите во Украина, објавуваат руски медиуми.

Според извештаите, Канѓанецот, познат само како Вали, бил убиен во Мариупол само 20 минути откако пристигнал.
Претходно, западните медиуми објавија дека Вали заминал да се бори за Украина по повикот на украинскиот претседател.

Вали својата слава ја стекна како член на елитниот 22-ри кралски канадски полк со кој стекна борбено искуство во Авганистан помеѓу 2009 и 2011 година.

Канадский снайпер, которого пропаганда называла “Самым смертоносным снайпером в мире”, и про которого вонючка Невзоров рассказывал, что тот будет убивать по 60-70 русских в сутки. Убит русским спецназом в Мариуполе через двадцать минут после высадки