декември 2, 2023

Народна музика низ призмата на млади музичари од егејска

Многу убава македонска народна музика во малку поинаква обработка изведена од млади музичари од Егејска Македонија може да се најде на јутјуб. Мариа Дафка и Дине Донеф на шармантен начин ќе ви ја пренесат магијата на народниот мелос. Избравме неколку нивни изведби на народна музика, на јутјуб може да се најдат повеќе нивни обработки на македонска народна музика ама и на џез музика и инструментални верзии на народната музика. Уживајте.

Мариа со двете братчиња Минас и Лефтерис