јуни 10, 2023

Народна музика -Едно име имаме и др. од Ани Малинкова

Македонска народна и патриотска музика за викенд расположение во изведба на еден од најхаризматичните и најпрепознатлив и весел лик во македонската естрада Ани Малинкова. Досега повремено објавувавме македонска народна музика во изведба на странски изведувачи, оркестри и хорови. Ред е и за домашен изведувач кој долги години е на естрадата и остави свој препознатлив белег, редовен учесник на манифестации и фестивали на македонскиот традиционален и современ фолклор. Ани Малинкова е препозналив лик од македонската народна песна, една од иконите на поновата генерација музичари. Уживајте.

Еве и една позабавна нумера: