декември 5, 2023

Можни НАТО/Турски војници во Мариупол

Можни НАТО/Турски војници во Мариупол

На 21 април 2022 година, ДПР/ЛНР и руските воени медиуми објавија дека знак/значка на Турската академија за копнени сили, која се наоѓа во Анкара, Турција, е пронајден покрај трупови, на бојното поле во Мариупол.

Според руски/ДПР медиуми, сега е невозможно да се знае дали тоа му припаѓало на борец од Украинската меѓународна легија или на можни инструктори на НАТО/Турци.