септември 27, 2023

Може ли отпаднатиот од Бога, потчовекот, да ја засени светлината на Богочовекот?!

Може ли отпаднатиот од Бога, потчовекот, да ја засени светлината на Богочовекот?!


Може ли нискоинтелигентно суштество или примитивен ментален конструкт како Американец, Германец, Британец, да одлучува за постоењето на богоугодниот Македонец, кого ниту Библијата немала смелост да го преќути?


Главата горе Македонци.


Македонците отсекогаш се бореле и се борат на страната на Бога. Свето ни’ е семето, света ни’ е земјата, свето ни’ е името, од Бога дарувано и благословено.


И кога страдаме, и кога се радуваме, Бог е со нас.
Ние денес достојно стоиме на рамењата на нашите Светли Џинови, Македонци.


Со бојкотот на апсурдниот Референдум, му кажавме гласно НЕ на злото, како ниту една друга современа демократска држава. Без крв, без убивања, без злосторства – на богоугоден начин го одбранивме човештвото најпрво во себеси, а потоа и на колективно ниво. Ние станавме капка во океанот.


Ова Свето и Светло семе, кое достојно го одбранивме, ќе изроди уште многу Светли Македонци, кои ќе ја продолжат Светата Македонска Лоза.


Никогаш не го заборавајте тоа, Македонци.
Не очајувајте што ја гледате денеска Македонија поробена. Тоа не е вистинската Македонија. Оти ова не е вистинското време. Вистинската, од Бога благословена Македонија, ќе им се прикаже многу скоро на Македонците. А ќе остане засекогаш недостапна за недостојните.


Македонци, ние сме веќе победници во големиот и тежок предизвик, со кој докажавме дека ние постоиме само за Бог и во Бог. И никакви земни богатства и удопства не ни се помили од Светото име Македонија.


Зарем можат недостојните да и’ напакостат на Македонија?! или на Македонецот?! Никогаш. Ние постоиме во два различни света. Тие постојат во лагата. Ние го избравме Царството Божје.


И тој аманет им го оставаме достоинствено и на нашите деца.

Извор: Фејсбук статус на Kate Rina