декември 2, 2023

Мицкоски станува кооперативен, ќе се формираат работни групи на ВМРО и СДСМ за да го разработат францускиот предлог

Ќе се формираат работни групи помеѓу политичките партии кои ќе работат на предлог забелешки на преговарачката рамка која е предложена.Предлогот е во тие работни групи помеѓу политичките партии да бидат по двајца преставници од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, по еден од ДУИ и Алијанса и уште еден од помалите парламентарни политички партии. Првата средба се очекува утре, брифираат од ВМРО-ДПМНЕ.

Оттаму велат дека првата средба се очекува да се одржи утре.

Извор: Инфомах