декември 5, 2023

Македонците се на прво место по бегства од затворите во државата

Интересно на интернет се појави мапа на Европа на која се прикажани државите и бројот на бегства од нивните затвори, и верувале или не Македонија не само што е прва по бројот на бегства на затвореници од затворите, туку е и далеку пред другите држави, односно сите држави заостануваат многу зад Македонија. Македонците коментираат дека барем во нешто сме први. Изгледа дека Македонците го сакаат бегството од затвор се вели на страната која ја споделува мапата.