декември 5, 2023

Лукашенко му рекол на Путин „ГО ЗАПРЕ КОРОНАВИРУСОТ ВО СВЕТОТ“?

„Вчера му реков на Путин: Слушај, добро си направи – војната е војна, но веднаш ги сопрев сите коронавируси во светот, сите се опоравија“, рече Лукашенко, пренесува РИА Новости.Белорускиот претседател Александар Лукашенко изјави дека му рекол на рускиот претседател Владимир Путин дека „ги запрел сите коронавируси во светот“. Лукашенко додаде дека светот сега се прераспоредува и праша каква улога одиграла пандемијата во тоа.„ Сè уште (не знам), но јас сум за тоа (дека таа имаше голема улога). Кога ќе споредиме сè, ќе извлечеме заклучоци“, рече Лукашенко.