декември 2, 2023

Колку украинска територија зазедоа досега Русите

Мапа со означени територии што веќе ги зазедоа Русите до пладне објави бугарска независна група која се бави со воени конфликти. Сепак мапата мора да се земе со резерва заради спротивставените тврдења и заради тековните движења на терен и промените што се случуваат. Русите нападна од неколку страни на Украина истовремено. Заземените територии се со црвена боја. osvoi-rusija-fotohttps://twitter.com/remilitari?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496908030545383429%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mkd.mk%2Fsvet%2Fvesti%2Fkolkav-del-od-ukrainskata-teritorija-dosega-osvoi-rusija-foto