јуни 10, 2023

Ковачевски се сретна со синот на Сорос, ама криел?

Ковачевски се сретна со Александар Сорос, син на милијардерот Сорос, на маргините од самитот за безбедност во Минхен, ама таа средба ја криел од јавноста, смета холанскиот експерт за Балканот Ханс ван ден Берг. Според холандскиот експерт Ковачевски не сподели слика од средбата со Сорос, ниту тој ниту Владата не објавија за ова средба меѓу другите средби.
– Кога ќе помислите дека новиот македонски премиер би можел поинаку да пристапи, дознавате дека се сретнал со мега – медијаторот за Преспа, Отворен Балкан и тн Александар Сорос. Подалеку од Парламентот, медиумите, НВО, од народот, – вели Ван ден Берг.

Hans van den Berg@bipdirectorJust when you think the new Macedonian PM might approach things differently, you learn he met with mega-meddler (Prespa, Open Balkans, etc) Aleksander Soros (allegedly also at MSC ‘networking event’ for puppets/puppeteers/). Away from Parliament, the media, NGOs, the people etc.Синот на Сорос, сподели на социјалните мрежи дека се сретна со Ковачевски и дека слушнал од него како ќе ја напредува ова мултиетничка демократија.