декември 5, 2023

Книга со македонски рецепти, продаваат бугарските фашисти предупредуваат од Ние Сме Македонија


Статус на We Are Macedonia – Ние Сме Македонија :Дали би биле шокирани да дознаете дека продажбата на популарна Македонска книга за готвење директно ја финансира фашистичката пробугарска “Македонска патриотска организација“ (МПО) и нејзините филијали на нацистите?
Ние бевме!
Книгата за готвење “Македонски традиционални рецепти“ која деновиве се промовира на македонските Фејсбук групи, ја продава МПО што работи со Македоно-бугарската источна православна црква во Торонто, а рецептите се обезбедени од женската група Мара Бунева, именувана по озлогласената бугарофилска терористка.
МПО е формирана во 1922 година под превезот на македонска организација, чија цел беше да шири пробугарска пропаганда, корумпирајќи ги умовите на некои македонски имигранти во САД и Канада под влијание на бугарската влада и Бугарската православна црква кои спроведуваат проповеди низ македоно-бугарските цркви изградени и сеуште оддржувани од Македонци.
МПО го негира постоењето на етнички македонски идентитет, јазик и култура, и на нивната веб-страница стои “Македонија… во суштина беше географски регион, а не етнографски… населен со голем број различни етнички групи, вклучувајќи словенски Бугари, Турци, Грци, Арумани (Власи), Албанци и Сефардски Евреи… Македонците се староседелци или потомци на која било од горенаведените етнички групи“.
Со што се поставува прашањето, која од политиките, материјалите и активностите на МПО се грижи или дури ги спомнува “Турците, Грците, Аруманите (Власите), Албанците и Сефардските Евреи“ ако се Македонци колку што се “Бугарските Словени“ како што МПО тврди дека тие се?
Одговорот е: никоја.
Сопствените етнички групи на Бугарија вклучуваат Татари, Турци, Роми, Руси, Ерменци, Власи, Гагаузи, Грци, Срби, Евреи, Романци и Македонци; МПО лицемерно ја смета Македонија за географски регион поради различните етнички групи, но Бугарија ја гледа како хомоген етнографски регион.
Очигледна контрадикторност.
МПО, исто така, фарсично се залага за независна и автономна Македонија, чудно немало никакво лобирање, ниту интерес за повторно обединување на бугарската окупирана Пиринска Македонија во Република Македонија.
Јасно е дека ако МПО немаше двојни стандарди, тие воопшто немаше да имаат стандарди.
Сепак, сето ова не е изненадувачки, МПО ги поддржува основните начела на Иван (Ванчо) Михајлов, озлогласениот антисемитски бугарофил шарлатан кој соработувал со луѓе како Мусолини и Хитлер.
Михајлов, човек толку злобен, дури и ЦИА го означува како самослужбен терорист, го користеше весникот „Македонска трибина“ произведен од МПО како свој личен гласноговорник и поставуваше политики за активностите на МПО за кои тие богато го наградија со нивните „непрофитни“ донации и профитот од готвачот до денот кога умрел.
Останува фактот дека МПО, членовите на женската секција „Мара Бунева“ и Бугарската црква се нераскинливо поврзани и имаат взаемна корист од продажбата на нивните готвачи. Нивната историја на ширење пропаганда преку весникот „Македонска трибина“ за финансирање на Институтот за историја за бугарската имиграција на Северна Америка, производство и дистрибуција на материјали што застапуваат антимакедонска реторика ги натера да го изгубат најголемиот дел од нивните следбеници.
Токму поради горе изложеното, ние се залагаме да ги погодеме онаму каде што најмногу ги боли, нивните џебови. Да знаат бугарските пропагандисти на МПО дека нема да им дозволиме да профитираат од нашиот македонски идентитет и нема да дозволиме никој повеќе да се слади со нашите тешко заработени македонски долари.
Престанете да ги купувате нивните готвачи и престанете да ги посетувате нивните киднапирани, хибридни цркви.
Како што вели поговорката, одмаздата е јадење кое најдобро се служи ладно.
Добар апетит!
#WeAreMacedoniahttps://www.facebook.com/photo/?fbid=272704265034018&set=a.115383150766131