декември 5, 2023

Кирјаков од Мелник: тука сме, македонски народ сме, не сме малцинство

По негирањето на Македонците од бугарските политичари среде Битола. Македонскиот активист Кирјаков од Мелник на чествувањето на Јане Сандански им одговори. 17.04.2022 Мелник, Пиринска Македония
ТУКА СМЕ. БЕТОН СМЕ.НИКАДЕ НЕ МРДАМЕ.МАКЕДОНЦИ СМЕ.И НЕ СМЕ МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО , ТУКУ СМЕ МАКЕДОНСКИ НАРОД ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ.