јуни 10, 2023

Керим: Конфликтот во Украина е војна меѓу Западот и Русија

Press Conference

Конфликтот во Украина е војна меѓу Западот и Русија, вели Срѓан Керим, екс генерален секретар на Генералното Собрание на ОН. Според него катастрофата на Украина беше најавена уште пред 15 години токму од Путин ма конференција за безбедност во Минхен.
– Конфликтот во Украина е војна меѓу Западот и Русија но за жал иако бил најавуван јавно никој не се обиде да го сопре, рече Керим на гостување во Експрес ТВ.