септември 27, 2023

Кацарска да ја поништи регистрацијата на клубот Ванчо Михајлов, вели Каракамишева

Не престануваат реакциите во јавноста по отворањето на бугарскиот клуб во Битола, кој го носи името на Ванчо Михајлов. Професорката Тања Каракамишева се огласи на својата ФБ страна. – Се повикува Кацарска и Уставниот суд ВЕДНАШ да поведе постапка за поништување на решението за регистрација на бугарскиот клуб во Македонија чие што име предизвикува национална нетрпеливост! , Напиша Каракамишева. Линк до статусот https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=553216409495157&id=100044204090996. Се повикува Кацарска и Уставниот суд ВЕДНАШ да поведе постапка за поништување на решението за регистрација на бугарскиот клуб во Македонија чие што име предизвикува национална нетрпеливост!