декември 5, 2023

Казните за 27 април беа да се исплаши народот, вели Дуковски, во видео споделено од Ченто

Слобода за Јане Ченто

25 мин.   Дукоски: „27ми Април” е фингиран случај со цел да се заплашат сите, да се исплаши народот. Фб страната Слобода за Јане Ченто сподели видео од гостувањето на Алфа телевизија на адвокатот Дуковски, бранител на Чавков. Во видеото Дуковски за судскиот процес за 27 април вели дека е нарачан политички случај и дека тоа се направи за да се заплаши народот. Дуковски направи паралела со упадот во Капитол Хил во САД, каде што имаше дури пет мртви и други повредени каде највисоката казна беше 5 години за разлика од високите казни на осудените од 27 април. Дека 27 април е црна дамка на македонското правосудство сведочи и тоа дека случајот се проучува и во странски универзитети како негативен процес, вели новинарката на Алфа.

https://www.facebook.com/slobodazacentojane?__cft__[0]=AZWH1BuFOcLsuSNxsq-DWdFGZyFQgJhYdg0V3DARTvZ9ngSvx9IAikVI9AsbockuN_dAoRTZBQhVkMhY-zJ5PEKXM2WtgZG5tyFJNHMVh-qAg-eh24KYeqaYQv_sKvKAfKyKDZgBli1fGUPzG8XJxjWdKlnhEdomoa8XpMaDyiSA-A&__tn__=%3C%3C%2CP-R