септември 27, 2023

Италијански медиуми: Можниот состав на Италија против Македонија

Алесандро Флоренци и Емерсон Палмиери да бидат на бековските позиции. Централно би требало да се Џанлука Манчини и Алесандро Бастони.

За разлика од одбраната, другите линии се постандардни и полесно предвидливи.

Во средниот ред треба да бидат Николо Барела, Жоржињо и Марко Верати. А нападот ќе го сочинуваат Берарди, Имобиле и Инсиње.

Веројатниот состав на Италија (4-3-3): Донарума, Флоренци, Манчини, Бастони, Емерсон, Барела, Жоржињо, Верати, Берарди, Имобиле, Инсиње.