септември 27, 2023

Историска фотографија: Украинските војници не дозволуваат евакуација на цивили

Страшна слика се појави во медиумите ако е вистината. Откако меѓу Русија и Украина беа договорени хуманитарни коридори требаше непречено да се започне со евакуација на населението од кризните подрачја.

Во јавноста се појавија фотографии на кои се гледа голема група цивили и наоружана војска која не дозволува луѓето да ја напуштат населбата.

“Вооружените сили на Украина под закана со оружје не дозволуваат луѓето да бидат евакуирани од населбата ‘Ирпин’ Фотографијата е направена во близина на мостот кој самите вооружени сили го разнеле. “- стои во описот на фотографијата.

Се уште нема официјална потврда од Украина дали фоографијата е вистинита.

Погледнете ја фотографијата во продолжение: