декември 5, 2023

Изгледа Русите не лажеле, Нуланд потврди, САД имаат биолаборатории во Украина? Видео

Викторија Нуланд вели дека САД ѝ помага на Украина за да се сокријат документите од биолошкото истражување во лабораториите низ Украина. документите кои првично ги сподели РИА Новости, а за кои Русија тврди дека потекнуваат од биолошката лабораторија во Харков.
Русија се сомнева дека во лабораториите биле спроведувани истражувања за произведување на биолошко оружје.

“Украина има документи за биолошко истражување за кои сме загрижени дека руската војска се обидува да ги добие и затоа работиме заедно со Украина да спречиме тие да паднат во рацете на Русија” – изјави Викторија Нуланд
Погледнете го видеото на кое таа кажува дека се работи да се спречат руските војници да дојдат до документите од биолошките истражувања.