декември 2, 2023

Игор Југ доби слободен викенд

По 4,5 години во затвор, вклучивајќи ги и деновите поминати во притвор, Игор Југ, барем според тоа што е споделено на социјалните мрежи, а поткрпено со фотографии, доби слободен викенд и макар на неколку дена го напушти затворот. Тој беше осуден з анастаните од 27 април ан 12 години затвор, а Апелациониот суд му ја намали казната на 11 години.Предметот го водеше судијката Добрила Кацарска, а застапник на обвинението беше Вилма Русковска. Игор Југ како и другите осудени во овој процес, беа гонети за измисленото дело тероризам, а во рамки на општата хајка што с еводеше во Македонија за да се дојде до смена на името на Македонија во Северна