јуни 10, 2023

Ивановски нов балкански првак во полумаратон

Македонскиот атлетичар Дарио Ивановски освои златен медал на Балканското првенство во полумаратон кое денеска се одржа во Тирана. Македонија доби балканаски првак.

Ивановски до титулата балкански првак дојде со нов македонски рекорд, истрчувајќи ја полумаратонската трка со време 1:4:65 секунди.

По дождливо време меѓу учесниците од 22 држави, свој настап на трката во Тирана имаше и вториот македонски полумаратонец Атанас Анчевски.