декември 2, 2023

Зеленски не е во Украина?

Зеленски ја напушти Украина и моментално се наоѓа во Полска, вели претседателот на руската дума Вјачеслав Володин.
– Зеленски ја напушти Украина. Пратеницита на украинската врховна Рада тврдат дека не можат да дојдат до него во Лавов и дека тој сега е во Полска,, напиша Володин во Телеграм.
Гласините дека Зеленски избегал од Киев па и од Украина се појавија уште од почетокот на конфликтот. Се тврдеше дека Зеленски избегал од Киев во Лавов. Зеленски го демантираше тоа, во медиумите се појавија и текстови дека тој одби да се евакуира и не ја прифати понудата од САД и ЕУ да го спасат од Киев. Тој дури и се појавуваше во воена униформа. По социјалните мрежи коментарите се дека сепак Зеленски и Кличко не се во Киев и дека тој во Киев се јавува само во бункер а не надвор и дека тоа е инсценирано.