септември 27, 2023

Зеленски бара авиони, откако НАТО не го затвори небото

Ако немате моќ да го затворите украинското небо, тогаш дајте ми авиони“, рече тој.
Тој исто додаде дека Русите нема да запрат на Украина.
„Ако до тогаш нема да постоиме, не дај Боже, следните ќе бидат Летонија, Литванија, Естонија“, рече тој.

Претходно Украина бараше од НАТО да го затвори воздушниот простор на Украина за да се одбранат од руската авијација.