јуни 10, 2023

Заев поднесе оставка

Собранието ја констатираше оставката на досегашниот премиер Зоран Заев. Заев писмено ја достави оставката до Собранието. Во оставката напишал дека му е чест што му служел на народот и што ја имал неговата доверба. Реално СДСМ сама не победи ниту на едни избори туку се одржуваше на власт со непринципиелни коалицирања. Заев ја немал довербата на граѓаните и затоа како реакција на неговото тврдење се коментира и на социјалните мрежи. Коментарите се дека ќе остане запаметен и потоа дека го промени името на државата наспроти волјата на граѓаните изразена на референдум.