декември 2, 2023

Еве како САД подготвуваа војна во Украина. Видео

Видео од 2016 година каде двајца американски сенатори држат мотивациски и потпалувачки говори против Русија пред украински војници и воени лица, објави порталот Оф нет.

Линдзи Грем:

„Вашата борба е наша борба. 2017 година ќе биде година на офанзива. Сега ние се враќаме во Вашингтон и ќе го буткаме случајот против Русија. Доста е од руска агресија. Време е да платат поголема цена.“

Џон МекКеин:

„Јас верувам дека вие ќе победите. Убеден сум дека ќе победите. А ние сме тука да ви обезбедиме сè што треба за да победите“

Американскиот сенатор Линдзи Грем (деновиве јавно повика некој близок од кругот на рускиот претседател да го убие Путин) и сенаторот и претседателски кандидат Џон МекКеин, во Украина, декември 2016 година. Пожарникари кои носат бензин на лице место.

видеото може да го видите на линкот https://off.net.mk/video/razno/dva-voena-hushkacha-dozvolete-da-ve-napalimehttps://off.net.mk/video/razno/dva-voena-hushkacha-dozvolete-da-ve-napalime