декември 2, 2023

Дурловски ќе пее за политичките затвореници во македонската опера

Вечерашниов мој настап на гала концертот во македонската опера и балет го посветувам на политичките затвореници во Македонија, објави оперскиот пејач Игор Дурловски на неговата фб страна.

Igor Durlovski

http://Igor Durlovski 18 ч. · Вечерашниов мој настап на гала концертот во македонската опера и балет го посветувам на политичките затвореници во Македонија18 ч.  

Дурловски и самиот беше извесно време затворен за влезот во Собранието на 27 април како дел од незадоволството на народот против тиранската платформа. Луѓето кои на на 27 април упаднаа во Собранието неправедно се осудени за тероризам. Пендаровски и Ахмети во тв – интервјуа кажаа дека не станува збор за тероризам и дека делото тероризам неправедно им е натоварено. За ова сведочи и една пресуда на шведски суд за бегалец учесник во настаните на 27 април, според шведскиот суд не станува збор за тероризам туку за политичко судење. Јане Ченто внук на првиот македонски претседател Методија Ченто, затворен за настаните од 27 април се заблагодари на Дурловски.

Igor Durlovski

18 ч.  · Вечерашниов мој настап на гала концертот во македонската опера и балет го посветувам на политичките затвореници во Македонија

Јане Ченто му се заблагодари преку фб страната Слобода за Јане Ченто

 Ти благодарам брату ❤️?Igor Durlovski

https://www.facebook.com/slobodazacentojane?cft[0]=AZXfp9mw57jg2uC6vbrwGVvGyZHL-ZD7AvzJ-YOd7WHvmMuxo0L-AOB3L4Oc2R6iwF5TfkZJWBNQoQbCoMrgtPRZg2vUOgvMf41UuflIifqD82dxvyL7853-RzADO_oqbv8&tn=%3C%3C%2CP-R
https://www.facebook.com/slobodazacentojane?__cft__[0]=AZXfp9mw57jg2uC6vbrwGVvGyZHL-ZD7AvzJ-YOd7WHvmMuxo0L-AOB3L4Oc2R6iwF5TfkZJWBNQoQbCoMrgtPRZg2vUOgvMf41UuflIifqD82dxvyL7853-RzADO_oqbv8&__tn__=%3C%3C%2CP-R