декември 5, 2023

Во Охрид се појавија графити со знакот Z.

Деновиве, во македонскиот туристички центар Охрид, на повеќе места се појавија графити со знакот “Z”. Знакот го користат руските воени сили, при нивната специјална операција за денацификација на Украина.