декември 2, 2023

Внатрешен дијалог на умот и срцето!

Внатрешен дијалог на умот и срцето:

Умот: Мицкоски повикува на протест за промени на 18ти јуни.

Срцето: погрешен му е тајмингот,секоја година подлажува вака,традиција стана,не е интересно веќе,а и тој беше повикуван да повика кога вистински беше потребно ама не повика.

Умот::Дан се променил овој пат?

Срцето:Не бе, пак пасивизира членство преку еднодневна екскурзија пред годишни одмори.

Умот:И плус настрана ги гледаат протестантите што носат знаме од кутлеш

Срцето:Баш така

Срцето:Што бидна бе со чупено што го убеди на ајродром да не ојт в’странство?

Умот:Ај бе па ти сега,незнам оттогаш не е видено во јавност,му се губи секаков траг исто ко на црпкана муртинска

.#НеВерујеСрцеПамети

Фејсбук статус на Igorstojoski Stojoski