декември 5, 2023

Видео. 1000 укаински маринци се предаваат

1.026 украински маринци меѓу нив има 162 офицери и 47 жени доброволно се предадо на Русите во Мариупол. Руската телевизија објави видео

„Тие доброволно го положија оружјето поради акциите преземени од руските сили и милицијата на Народна Република Доњецк. Предавањето се случи во близина на фабриката за метал Илич во Мариупол“,  изјавија од МО на Русија