декември 5, 2023

Видео со превод. Западот знаел за нападот на Украина уште 1999, сите војни ги ствара западот

На Твитер се појави видео од рускиот претставник во Советот на Европа, каде во говор во 1999 година објаснува дека нападот на Украина бил испланирам уште во тоа време, дури бил одреден и точен датум.

Претставникот објаснува дека НАТО ќе ја турне Украина во војна за да може индиректно да започне војна со Русија, тоа го прави на помудар начин од Наполеон и Хитлер кои директно со војска тргнале на Москва.

Во говорот се објаснува дека сите војни ги започнал Западот, дека и во иднина таа тенденција за конфликт со Русија ќе продолжи, дури се споремува и дека Балканот ќе биде една од причините и “марионетите” кои ќе се искористат за да се нападне и уништи Русија.