декември 5, 2023

Видео.САД политичар: ЦИА спремаше војна со Русија, 8 години тренираше Украинци да убиваат Руси

ЦИА со години била вмешана во обуката на Украинците да убиваат Руси, рече во емисија поранешниот американскиот сенатор и кандидат за претседател на САД, Рон Пол, кој е и активист, физичар и либертаријанец.
Гостувањето во емисијата тој го сподели на фб.
Во видеото се објавуваат тајни податоци на ЦИА за програмата во Украина и вели дека таа програма била многу попровокативна од останатите и имала за цел да предизвика војна со Русија.
Администрацијата на Трамп ја разгледувала програмата која започнала во времето на Барак Обама.
САД велат дека ова не е провокација ниту обид за провокација но од овие документи може да видиме дека тие 8 години обучувале Украинци како да убиваат Руси. Може да негирате но никој не може да каже дека ова не е провокација, ова е константно “боцкање” на едната страна. Зошто тогаш ЦИА е дел од ова и кажува како да се убиваат Руси, како тоа ни помогна на нас на било каков начин? “

“Ние ги правиме луѓето одговорни бидејќи треба да му кажат на нивниот конгресмен дали да гласа за војна или не. И на крај доаѓа до тоа никој не може да победи во војна, ама правете што сакате.” – заклучуваат говорниците во видеото. Линк до видеото споеделено од поранешниот претседателски кандидат Рон Пол.

https://fb.watch/bPIJibxa35/

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fronpaul%2Fvideos%2F345337584198727%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>