декември 2, 2023

Видео.Маскирани лица со експлозив ја нападнаа белоруската амабасада во Италија

Снимките кои ги пренесуваат повеќе медиуми и на социјалните мрежи го покажуваат моментот кога бил извршен терористички бомбашки напад врз амбасадата на Белорусија во Италија со рачно изработени експлозивни направи фрлени кон гасниот систем на амбасадата.

Непознатите две маскирани лица побегнале откако се обиделе да ја запалат зградата на амбасадата – на која и биле искршени предните прозорци.

Италијанските власти настанот го третираат како терористички напад, пренесуваат медиумите. Видео